Retourneren
Wanneer een artikel niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het binnen 14 dagen terugsturen. Zodra wij het (onbeschadigde) artikel retour ontvangen hebben krijgt u het aankoopbedrag en de verzendkosten terug. De kosten van het retourneren vergoeden wij niet.

Retourneren binnen 14 dagen bedenktijd
Als particuliere klant heeft u 14 dagen bedenktijd. In deze periode kunt u zonder opgaaf van reden het artikel retourneren. Meldt uw retouraanvraag aan via klantenservice@lasaulec.nl o.v.v. uw ordernummer. Stuur vervolgens de artikelen in de originele verpakking samen met het meegeleverde retourformulier naar ons retouradres. U heeft het recht de bestelling te annuleren als onze artikelen niet binnen 30 dagen bij u zijn afgeleverd.

Retourneren n.a.v. een klacht
Als u een klacht heeft over een bij ons gekocht artikel en het betreffende artikel wilt retourneren, kunt u dit per e-mail melden via klantenservice@lasaulec.nl. Omschrijf hierin uw klacht of opmerking en vermeldt het ordernummer. U ontvangt binnen twee werkdagen bericht. Als de klacht gegrond en binnen de garantietermijn ingediend is nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Als er bij normaal gebruik gebreken optreden in of aan het artikel, worden deze volledig door ons hersteld.

Stuur de artikelen in de originele verpakking terug, inclusief een kopie van de factuur en een duidelijke omschrijving van de klacht. Bij ontvangst controleren wij of het artikel of de verpakking incompleet of beschadigd is. In dat geval zullen de extra kosten hiervoor in mindering gebracht worden op het te restitueren bedrag. Uw geld wordt binnen 30 dagen overgemaakt. Ongefrankeerde retourzendingen worden niet geaccepteerd en eventuele strafport komt voor rekening van de afzender.

Retouradres
Lasaulec B.V.
T.a.v.: Retourafhandeling NL
Kuper 2
8447 GK Heerenveen
Nederland
E-mail: klantenservice@lasaulec.nl
Telefoonnummer: (0513) 61 99 90 (ma. t/m vr. 08:00 – 17:00 uur)

Klachten en klantenservice
Ook als u onverhoopt een slechte ervaring heeft met onze service, dan horen wij dit graag. Wij zullen er alles aan doen om u alsnog tevreden te stellen. U kunt uw klacht mailen naar klantenservice@lasaulec.nl. Wij handelen uw klacht binnen een week volledig af.

Voor zakelijke klanten geldt dat het retourneren van bij Lasaulec gekochte goederen telefonisch binnen 8 werkdagen bij de verkoop binnendienst van uw Lasaulec vestiging moet worden aangemeld.

Producten die in standaard verpakkingshoeveelheden worden geleverd, kunnen niet in kleinere aantallen dan deze eenheden retour worden genomen.

Voorwaarden
De retour te nemen artikelen dienen aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Verkoopwaarde hoger dan €35,00
  • In originele verpakking
  • Volledig in verkoopwaardige staat
  • Voorzien van aankoopbewijs en standaardverpakking
  • Voorzien van alle bij het artikel behorende gebruiksaanwijzingen, garantiebewijzen en verpakkingsmateriaal
  • Het geretourneerde aantal moet gelijk zijn aan de standaard verpakkingshoeveelheid
  • Artikel dient ongebruikt te zijn
  • Artikel dient onbeschadigd te zijn
  • Artikel dient zonder tape, stickers, geschreven tekst etc. op de originele verpakking geretourneerd te worden in een stevige doos.

Speciaal op verzoek van de klant bestelde artikelen (zgn. E-nummers) kunnen niet retour genomen worden. Indien een artikel speciaal besteld moet worden, is dit tijdens het verkoopgesprek door de telefonische verkoper duidelijk aangegeven.

Retourkosten
Er wordt door Lasaulec 10% retourkosten in rekening gebracht.

3DP4U is continu bezig om je beter van dienst te kunnen zijn. Hiervoor maken wij gebruik van cookies. In de privacyverklaring staat hoe we met je persoonsgegevens omgaan. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met onze cookies en voorwaarden.